Контакты Версия для слабовидящих
logo
Муниципальное бюджетное учреждение
«РАЙОННЫЙ ДОМ КУЛЬТУРЫ»
Ютазинского муниципального района Республики Татарстан

График работы:

с 8.00 до 17.00
обед с 12.00 до 13.00
График работы кассы:
зимнее: 8.00-12.00,
16.00-18.00
летнее: 8.00-14.00

Самса

Самса

Для теста:

Мука – 4 стакана

Вода – 1 стакан

Соль – 1 ч.л.

Для начинки:

Баранина или говядина – 450 г

Лук белый – 2 шт.

Курдючное сало – 100 г

(или 2 ст. л. топленого масла)

Приправа для самсы – зира

Черный перец

Соль

Кроме того:

Яйцо (для смазывания самсы) – 1 шт.

Топленое масло (для смазывания теста)

Кунжут

Растительное масло для смазывания пергамента.

 

Растворить в воде 1 ч. л. соли. Непрерывно помешивая, добавить муку и хорошо вымесить. Скатать тесто в шар, положить в мешочек и убрать на 20 минут в холодильник. Тем временем режем лук кубиками. Режем мясо кубиками. Смешиваем мясо и лук. Добавляем зиру, перец черный и соль. Добавьте топленое масло в мясо и перемешайте. Масло должно застыть. Достаем тесто из холодильника. Делим его на 6-8 кусков. Раскатываем тесто очень тонко. Смазываем его топленым маслом. Закатываем в рулет. Следующий кусок так же раскатываем и смазываем, и в него кладем предыдущий рулет. Убираем в пакет – и в холодильник на 1,5 часа. Спустя время достаем тесто, режем его на 12-16 кусков. Раскатываем каждый кусочек по краям так, чтобы серединка была плотная. Раскладываем мясо. Делаем треугольнички, хорошенько зажимаем. На противень с пергаментом выкладываем нашу самсу швами вниз. Смазываем взбитым яйцом, можно просто желтком. Посыпаем кунжутом, ставим самсу по-узбекски в духовку, разогретую до температуры 180 градусов, на минут 30-40.

Самса

Камыр өчен:

Он-4 стакан

Су – 1 стакан

Тоз 1 ч.к.

Тутыру өчен:

Бәрән яки сыер ите-450г

Ак суган 2 данә.

Курдюк мае 100 г

(яки 2 аш кашыгы эретелгән май)

Зира

Кара борыч

Тоз

Аннары:

Йомырка (самсаны майлау өчен) 1 шт.

Эретелгән май (камырны майлау өчен)

Кунҗут

Пергаментны майлау өчен үсемлек мае.

 

Суда 1 аш кашыгы тоз эретергә кирәк. Бертуктаусыз бутап, он өстәргә һәм яхшылап болгатырга. Камырны шарга төреп, капчыкка салып, 20 минут суыткычка алып куерга. Шул ук вакытта суганны, итне кубиклап кисәргә. Ит һәм суганны кушарга. Зира, кара борыч һәм тоз өстәргә. Иткә эретелгән май кушарга. Май туңырга тиеш. Камырны суыткычтан чыгарырга, 6-8 кисәккә бүлергә. Камырны бик нечкә итеп җәяргә. Аны эретелгән май белән майларга. Рулетка төрергә. Киләсе кисәкне шулай ук җәеп майларга. Камырны пакетка тыгып суыткычка 1,5 сәгатькә куярга. Вакыт узу белән камырны алып, аны 12-16 кисәккә кисәргә. Һәр кисәкне җәяргә. Эчлекне салырга һәм өчпочмаклар ясарга. Бер йомырка белән майларга кирәк, сарысы белән генә дә мөмкин. Кунжут сибәргә, самсаны 180 градуска кадәр җылытылган мичкә куярга һәм 30-40 минут тотарга кирәк.